תוכנית הבראה ליצירת מפנה בעסקים

הבראה עסקית – הבראת עסק בקשיים או "ניעור" עסק רדום והעלאתו על מסלול צמיחה ורווח. תוכנית הבראה מבוססת על הכרה בשתי עובדות בסיסיות:

  • הראשונה, "ככה לא ניתן ולא כדאי עוד להמשיך".
  • השנייה "יש מה לעשות ולא הכל אבוד".

הכרה בכך מהוה בסיס לכל תוכנית הבראה ומפנה. ההתפתחויות הכלכליות ביטחונית בשנים האחרונות העמידו עסקים רבים, והמיתון בארה"ב מחד גיסא והשפעת המצב הביטחוני בארץ מאידך גיסא, יצר מציאות עסקית הרסנית למגזרים שונים במשק ולמגוון עסקים, אך בעיקר לעסקים הקטנים והבינוניים. רבים ממנהלי העסקים טוענים היום כי עסקיהם קורסים, ותוהים אם ניתן לעשות משהו, ומה?

כדי לתכנן ולהפעיל תוכנית הבראה עסקית אפקטיבית, אשר תסיט את פעילות החברה לכיוון חיובי, יש להכיר וללמוד את הסיבות אשר יצרו את המצב הנוכחי. הסיבות השכיחות שבדרך כלל יוצרות משבר בארגון, הינם: מצב שוק, תחרות, חוסר יעילות, ניהול. כאשר בוחנים חברה הנתונה בקשיים, כמעט תמיד נתקלים ביותר מגורם אחד האחראי למצבה, ותמיד מבחינים "באפקט השרשרת" כלומר בעיה בחולייה חלשה אחת המחלישה חוליות אחרות בחברה (לדוגמא: בעיות ביעילות ובאיכות השירות המשפיעות על רמת המכירות). הבראת עסק בקשיים או הערת עסק רדום, שדרוגו והעלאתו על מסלול צמיחה ורווח.

תוכנית הבראה

ב תוכנית הבראה מקצועית לחברה, אנו מבצעים את השלבים הבאים:

  • שלב א' – ניתוח מצב החברה והבנת הגורמים שהביאו לכך (הגורמים המשפיעים על פעילותה).
  • שלב ב' – ניתוח חוזקות, חולשות, זאת כבסיס לאיתור הזדמנויות ואיומים (SWOT). תוצאות הניתוח מהוות בסיס לגיבוש כיוון אסטרטגיית המפנה או ההבראה.
  • שלב ג' – בחירת כיוון עסקי: צמצום או הרחבה, פתיחת / סגירת קווי ייצור, קליטת / פיטורי עובדים ועוד.
  • שלב ד' – בניית תוכנית עסקית או פיננסית, הכוללת תחזית תזרים מזומנים, ורווח והפסד לטווח הקצר, הבינוני והארוך.

תוכנית הבראה חייבת להיות מבוססת על הבנה מעמיקה של מצב החברה והפרמטרים המשפיעים על תפקודה. תפקיד המתכנן הוא לאתר את היכולות מול החסרונות ולבסס את התוכנית על ניצול היכולות ומזעור החסרונות.

אולי יעניין אותך גם :

ביקור יועץ עסקי מומחה אצלך

אבחון ארגוני לעסק שלך

פיתוח ארגוני

תוכנית עסקית

בשביל מה צריך תזרים מזומנים?

ייעוץ פיננסי לעסקים

ייעוץ כלכלי לעסקים קטנים ובינוניים

ניהול כספים בעסקים קטנים ובינוניים

0 תגובות

השאירו תגובה

מעוניין להצטרף לדיון?
תרגיש חופשי להשתתף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.