שינוי גישה לשימור עובדים – שיתוף צוות עובדים ברווחים

אתם המעסיקים מרגישים קושי גדל והולך בגיוס עובדים (ביקושים גבוהים והיצע נמוך)?

שיתוף עובדים – מסלול הקידום והתגמול המוצעים היום בעסקים אינו יכול לשמש כלי יעיל לגיוס ושימור עובדים. בעלי עסקים התחילו להפנים שעל מנת לשמר את העובדים, נדרשים פתרונות יצירתיים יותר מהמקובל.

מגפת הקורונה חוללה שינוי מגמה בשוק התעסוקה העולמי והמקומי וכנ"ל הקידמה. הקורונה גרמה לאנשים לחשב מסלול מחדש ולבדוק האם הם נמצאים במקום הנכון להם. עובדים ומנהלים אינם מסתפקים בשכר ותנאים סוציאליים מלאים.

כולם רוצים הגשמה עצמית, מסלול התקדמות מהיר (אופק קידום), הערכה ועניין ובסופו של יום גם להרוויח טוב יותר / מענקים ובונוסים על עבודה איכותית ועמידה ביעדים.

דור המילניום

צמיחת דור המילניום המביא אתו תפיסה שונה ממקום העבודה, ציפיות חדשות גם בענפים מסורתיים וגם גאות תעסוקתית בהייטק, הביאו רווחה וצמיחה מהירה בהיקף העבודה ודרישות לכוח אדם איכותי, כל אלו הביאו את בעלי העסקים לחשוב מחדש על התפיסות המסורתיות והצורך בשיפור שיטות עבודה ותהליכי גיוס ותגמול חדשים.

הצורך במשיכה ושימור עובדים  איכותיים הביאה את העסקים לנטוש את שיטת התגמול המסורתיות באופן שאין לו תקדים בשוק. כל זה על מנת למשוך עובדים ולשמרם בשוק תחרותי וחסר "בידיים עובדות וראשים חושבים או השילוב ביניהם" נבנים מודלים שונים של שיתוף עובדים ברווחים ו/או ניהול יחידות רווח והפסד ותגמול על ביצועים.

חלק מבעלי העסקים מציעים לעובדים שותפות בניהול או רווחים או במניות, חלקם בניהול יחידות רווח והפסד (תגמול מהביצועים או מהחסכון), חלקם מצרפים להנהלות הארגונים, חלקם מעניקים משכורת 13, חלקם תגמולים ובונוסים כספיים אישיים או צוותים או שאינם כספיים ועוד… ועוד.. שיטות כיד הדמיון והיצירה הפוריים.

להלן חלק מהפתרונות המוצעים לשיפור :

  • שקיפות מלאה ושיתוף עובדים בניהול.
  • שקיפות בהכנסות מלקוחות.
  • גיבוש ובניית מסלולי התפתחות אישיים וקידום ניהולי ומקצועי.
  • שיפור סביבת עבודה מקצועית, עניינית ויעילה – שיפור מתמיד.
  • ליצור אופק קידום לך, למנהלים ולעובדים תחתיך (עניין מקצועי, הכשרה והשבחה פנים וחוץ ארגונית וניהולית).
  • ליצור "היררכיה גמישה" ומדיניות "דלת פתוחה" למנהלים ועובדים.

שיתוף ברווחים – תגמול עובדים

המטרה בסופו של יום לתת תחושת שייכות ושותפות ואינטרס ניהולי-כלכלי, לשמר ולהגדיל פעילות עסקית / עם לקוחות. המטרה היא לא רק לתגמל עובדים שאנחנו מעוניינים לגייס אלא גם למצוא דרך מתאימה לשמר עובדים קיימים בעסק, וגם ליצור עניין אמיתי בעבודה ובלקוחות.

עסקים שלא יקדמו יוזמות ניהול ושיטות תגמול של עצמם, נמצאים בסיכון להישאר מאחור ואולי אפילו להימחק בעתיד, מכיוון שכוח אדם איכותי, יצרני, ויזמי יעזוב, ואיתו הלקוחות, השותפים האסטרטגיים וההזדמנויות העסקיות.

אולי יעניין אותך גם :

ייעוץ ארגוני

יועץ ארגוני

ייעוץ משאבי אנוש

ניהול משאבי אנוש

משאבי אנוש (מש"א) – הערכת עובדים, שיפור יכולות אישיות

חברת כוח אדם שמגייסת עובדים מאושרים לעסק שלך

"עלות שכר למעסיק" – איך לחשב עלות זו של שכר למעסיק?

איך לומדים ומשנים ארגון? "מודל הקרחון"

סגנונות ניהול / מנהיגות – מתגמלת, יצירתית ומעצבת